L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu desestima les al·legacions d’Unides Podem i no bonificarà l’escoleta de 0 a 2 anys

Unides Podem va presentar una sèrie d’al·legacions referents a l’escoleta municipal i transició energètica, les quals han estat desestimades en la seva totalitat per part de l’equip de govern municipal

El grup municipal d’Unides Podem a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu va presentar ara fa unes setmanes tot un seguit al·legacions perquè es modifiquéssin les ordenances que regulen les taxes que cal abonar a l’Escoleta Municipal a Santa Gertrudis, així com per a incentivar l’ús d’energia solar a les comunitats d’habitatges plurifamiliars, amb una bonificació de l’IBI per la instal·lació d’autoconsums col·lectius en aquesta tipologia d’immobles.

La proposta presentada feia referència al centre d’etapa infantil “Els Menuts” i exigia: reducció de les tarifes a l’etapa educativa de 0 a 2 anys, en l’horari escolar; incloure bonificacions per a les famílies amb rendes baixes i, finalment, que les bonificacions existents i les noves s’apliquéssin també als preus del servei de menjador de l’escoleta anomenada.

Des d’Unides Podem s’havien mostrat optimistes també amb la proposta d’actualitzar les bonificacions a l’IBI per a aquelles Comunitats de Propietaris que instal·lin plaques fotovoltaiques col·lectives. Ja que, actualment, aquesta tipologia d’habitatges queda exclosa de les bonificacions en aquesta matèria. “Si de veritat volem que se segueixin fomentant les energies netes i se n’incentivi l’ús de cara a adaptar-nos al canvi climàtic i la crisi energètica actual, s’ha d’apostar sense pal·liatius”, varen reclamar des d’Unides Podem en la nota de premsa enviada després de registrar les al·legacions.

Però, ara, transcorregudes unes setmanes i ja havent rebut una resposta totalment decepcionant, des d’Unides Podem a Santa Eulària des Riu es veuen obligats a denunciar la negativa de l’equip de govern a abordar aquestes qüestions cabdals per motius merament partidistes. 

El regidor d’Esquerra Unida, dins Unides Podem, a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, Òscar Rodríguez, va ser qui va registrar, el passat 31 d’octubre, les al·legacions en qüestió. Ara, transcorregudes unes tres setmanes, ha obtengut resposta: no s’acceptaran les al·legacions. Cap d’elles.

Així, després de setmanes d’optimisme per unes propostes en qüestions que amb anterioritat havien estat consensuades, sembla ser que la proximitat de les eleccions anul·la a la dreta governant la capacitat de discernir propostes elementals i bàsiques de propostes partidistes.

L’accés a una educació de qualitat i gratuïta és un dret, i com a tal hauria d’oferir les mateixes possibilitats a tothom, independentment del seu estatus econòmic. Un fet que, a Eivissa, actualment no es compleix i, pel que s’ha pogut veure i comprovar a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, seguirà sense complir-se.

Mostrar más
Botón volver arriba