Unanimitat a favor d’una major i més justa representació d’Eivissa al Parlament balear

Unides Podem a Eivissa ja portava, el 2019, aquesta proposta al seu programa. Una proposta paralitzada pel PP durant més de tres anys

Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera (EUEF) celebra que, per unanimitat, per fi s’hagi acordat posar fi a la injustícia que suposava la desigual representativitat d’Eivissa al Parlament de les Illes Balears.
Una moció presentada el 2019 al Consell Insular d’Eivissa per part d’Unides Podem ja va plantejar aquesta possibilitat, una proposta que la coalició formada per Podem i Esquerra Unida també duia al seu programa electoral. Tot i els retards que ha anat sofrint la proposta, finalment, Unides Podem celebra que Eivissa vagi a comptar amb els escons que li corresponen al Parlament balear.

Amb el pas del temps, la situació de desigualtat d’Eivissa davant la representació poc equitativa dels escons al parlament havia arribat fins el punt de veure com Menorca, un territori amb menys de 90.000 habitants, hi tengués 13 escons, mentre Eivissa, amb gairebé 150.0000 habitants, hi tengués només 12 escons.

La proposta va ser aprovada per unanimitat, gràcies al diàleg entre totes formacions, incloent-hi un PP que, des de Govern insular, no ha mogut un dit fins a veure quasi per acabada la legislatura. Més de tres anys d’immobilisme davant una injustícia històrica que ja no tenia cap justificació.
Per a Esquerra Unida, la materialització d’una proposta que ve de tan enrere, només pot esser ratificada pel Parlament. En cas contrari, caldrà fer un pensament molt més profund des d’Eivissa.
Finalment, només queda agrair a totes les formacions amb representació al Consell Insular d’Eivissa la seva voluntat, més primerenca o més tardana, de votar a favor d’una representació més justa per a l’illa d’Eivissa al Parlament.

Mostrar más
Botón volver arriba