Esquerra Unida convida tothom a assistir dissabte a l’acte en record de Joan F. López Casasnovas

L’intel·lectual menorquí, traspassat enguany, rebrà un calurós homenatge per part de multitud d’entitats socials i polítiques

Organitzacions i partits s’han adherit a l’acte organitzat per amics i gent propera en record i homenatge a Joan López Casasnovas, menorquí compromès amb la memòria democràtica i la justícia social, què tendrà lloc el dissabte 19 de novembre, a les 12.00 hores, a Can Alcover – Espai de Cultura (carrer de Sant Alonso, 24, Palma). Casasnovas va ser una persona que, a més de fomentar una militància plural d’esquerres, va fomentar la recuperació de la memòria democràtica. Un referent per a tot el progressisme a les Balears.

‘Recordant Joan F. López Casasnovas’ és el nom que reb l’acte en record de l’activista, escriptor, poeta, filòleg, exparlamentari, i, sobretot, referent per l’esquerra de les Balears. Esquerra Unida de le Illes Balears (EUIB) és una de la vintena d’organitzacions adherides (Obra Cultural Balear, Fundacions Darder Mascaró, Col·lectiu Aurora Picornell, Grup Blanquerna, Jubilats per Mallorca, Amics Casa del Poble, Assemblea Sobiranista de Mallorca, Memòria de Mallorca, CCOO Illes Balears, STEI-i, CGT Balears, UOB, GOB, Terraferida, MÉS per Mallorca, Esquerra Unida, CUP Mallorca, El Pi, i Podem). A l’acte hi intervendran Antonio Casero, Nekane Domblás, Damià Pons i Rafel Ribó, i presentarà l’acte Rafael Borràs.

“La mort sobtada i inesperada de Joan F. López Casasnovas ens ha omplert de dolor i ens ha deixat sense paraules. Només les necessàries per afegir-nos a l’homenatge i reconeixements més que merescuts que rebrà per una vida dedicada al proïsme, amb una idea clara de defensa de la llibertat, la democràcia plena, la justícia, la cultura com a eina de transformació social, amb l’amor al país que esdevé pàtria”, va dedicar Esquerra de Menorca a Casasnovas el dia de la seva mort. Aquest intel·lectual menorquí ens va deixar, el passat mes de juliol, als 69 anys a causa d’un càncer que ja es trobava en estat avançat i que va acabar sent fulminant.

Nascut a Ciutadella el 1952, va ser un dels més destacats polítics d’esquerres, defensor de polítiques progressistes i insularistes, arribant a esdevenir un referent per a la societat menorquina i balear, les quals li dedicaran una emotiva jornada de record el proper dissabte.

Finalment, des d’EUIB només queda convidar tota la ciutadania a assistir i participar de l’acte que tendrà lloc el proper dissabte, 19 de novembre, a les 12.00 hores, a Can Alcover (Palma). 

Referent per a l’esquerra illenca

Escriptor, poeta, intel·lectual, mestre de professors i activista polític d’esquerres que compaginava ambdues passions: la cultura i la política. L’any 1979, va ser elegit conseller en les primeres eleccions del Consell de Menorca, en representació del Partit Comunista Espanyol (PCE).

Als anys 80 passà a la coalició formada per PSM i Esquerra Unida de Menorca. En aquesta època, i fins al 92, també va ser conseller de Cultura i Educació i va formar part del Parlament de les Illes Balears.

Mostrar más
Botón volver arriba