Pablo Jiménez (Unides Podem): «No oblideu que la major pèrdua de recursos humans es va produir en la seva gestió en el període 2011-2015»

Jiménez ha respost una moció que pretenia criminalitzar els usuaris del tren i les mesures preses l’actual Govern en mesura de transport públic

A la sessió plenària d’aquest dimarts 22 de novembre, el diputat menorquí d’Esquerra de Menorca-EUIB dins Unides Podem, Pablo Jiménez, ha respost a la moció presentada per la dreta, referent a la gestió dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

La moció presentada, una vegada més, es pot emmarcar dins les mocions desproporcionades i exagerades que sol presentar la dreta al Parlament, a mode d’atac al Govern actual, tant estatal com autonòmic, però que alhora criminalitza determinats col·lectius, barris o, fins i tot, transports públics com el tren. El tren i incidències que es produeixen al seu voltant, així com a les estacions de tren, com ara l’Estació Intermodal de Palma, han estat una tònica general en el discurs d’odi de l’extrema dreta i el discurs repetitiu i feridor de la dreta tradicional.

Els serveis ferroviaris han estat en els darrers anys cavall de batalla per a tothom, ja que la seva situació a les Balears (concretament a Mallorca) ha quedat molt endarrerida per les males decisions preses en les darreres dècades. Horaris, places, electrificació, inversió, preus o recorregut, són alguns dels pilars fonamentals d’aquest debat per la millora dels serveis ferroviaris.

A banda de tot l’esmentat, el grup parlamentari d’Unides Podem també ha demostrat ser una coalició crítica, que ha sabut aguantar la seva posició durant els anys de co-governança, no només actuant directament per millorar la situació del transport públic a les Balears, sinó també arribant a posicionar-se (com no podia ser d’una altra manera) a favor dels treballadors i del comitè d’empresa, com l’any passat, durant les reivindicacions de jornada laboral, sous i davant la privatització de part del servei, uns fets que només feia que empitjorar la ja de per sí delicada situació dels i les treballadores dels SFM. Gràcies a les decisions preses per l’actual equip de Govern s’ha aconseguit retallar la precarització provocada per les externalitzacions, posar en marxa (novament) el tren de Llevant i reprendre el tramvia de Palma, entre d’altres.

De la moció presentada s’hagués pogut debatre algun punt o solucionar algun aspecte relacionat, però, una vegada més, la dreta ha presentat una moció que sembla ser una esmena a la totalitat, sense anomenar-ho així.

Per exemple, al primer punt de la moció s’hi barreja un aspecte positiu (“l’augment d’usuaris del servei”) amb un altre de negatiu (“l’augment de l’incivisme i, fins i tot, de la violència”), on s’intenta denigrar l’augment d’usuaris i relacionar aquest amb la violència. D’igual forma, al punt segon s’hi exigeix el “compliment de la normativa”, un fet que, de ser cert, hauria de ser denunciat als òrgans corresponents, per les mateixes persones o partits que han presentat la moció d’aquest dimarts. Referent al punt tercer, la coordinació en matèria de seguretat també existeix: “Sembla que aquí l’objectiu és novament crear alarma social”, ha remarcat Jiménez.

Al punt quart, més del mateix, amb una clara intenció de crear inseguretat ciutadana entre la població. “Introduir la por a la societat és promoure la submissió del ciutadà a un suposat ordre protector que el lliuri dels perills del carrer”, ha continuat Jiménez. Tot i això, des d’Unides Podem s’han respost, punt per punt, totes les qüestions presentades a la moció, arribant a proposar esmenes als punts 6, 10, 12 o 13 per a acabar creant el major consens possible.

Al punt onzè, la moció ha tornat a referir-se a l’incivisme de les persones usuàries del servei públic, en aquesta ocasió en relació a les bicis. “És una visió negativa de la ciutadania que no podem compartir”, ha afegit el diputat d’Unides Podem. Per últim, la formació d’esquerres ha votat a favor del punt setsè, un punt defensat des de fa temps per la formació, i essent la convocatòria de noves places una acció que ja està en marxa. Cal, per tant, remarcar el caràcter de servei públic que ha de tenir el desenvolupament ferroviari, tant per l’ampliació cap a Llevant del tren com pel tramvia de Palma.Finalment, tot fent referència al contingut de la moció presentada en contra del Govern, Jiménez ha recordat als seus signants: “No oblideu que la major pèrdua de recursos humans es va produir en la seva gestió en el període 2011-2015”.

Show More

Related Articles

Back to top button