Esquerra Unida aposta per la unitat de l’esquerra a nivell local, insular i autonòmic

EUIB ha celebrat aquest dissabte la darrera Assemblea de 2022, per tractar possibles aliances i línies roges programàtiques de cara les properes eleccions

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha celebrat, aquest dissabte 5 de novembre, la darrera Assemblea de la formació per aquest 2022. Una quarantena de persones provinents des de totes les illes han omplert el Saló d’actes de la seu d’UGT a Palma.

L’assemblea ha donat inici a les 11.00 hores, presidida per Juanjo Martínez, coordinador general d’EUIB, juntament amb Laura Pérez, secretària d’organització, i Artur Parrón, coordinador d’Esquerra Unida Eivissa i Formentera. Així mateix, tot i que l’ordre del dia ha fet que es tractessin altres temes interns del partit, l’acte i les intervencions han estat copsades per dos dels punts: la política d’aliances i situació de les mateixes, i el debat sobre el programa electoral de cara les properes eleccions.

En primer lloc, s’ha tractat la situació política actual a les Illes Balears, recordant les aliances tengudes fins a dia d’avui, tant a nivell local, com insular, com autonòmic. De les aliances comentades, cal destacar la d’Unides Podem, una aliança formada per Esquerra Unida i Podem.

A continuació, ja tractant el punt de les confluències polítiques, Laura Pérez ha explicat, responent a diverses preguntes formulades pels assistents, que les negociacions amb Podem Balears es varen iniciar a principis de juliol, però que no s’ha pogut arribar a cap acord encara. La intenció d’EUIB és enfortir la coalició.

Cal debatre el programa, quines seran les línies vermelles. “Hem de materialitzar la idea de ser l’esquerra aglutinadora, de tota l’esquerra a l’esquerra del PSOE”, ha resumit Pérez.

Arribats aquí, Juanjo Martínez ha intervengut per tal d’explicar les diferències que hi ha entre triar socis de coalició a nivell autonòmic. Als pobles, cada assemblea local té el poder de decidir amb qui es presentarà a les eleccions. Per al coordinador d’EUIB, no anar amb Podem a les autonòmiques suposaria posar en perill un Govern d’esquerres, Però aquest acord haurà de tenir com a element central una proposta ambiciosa d’arreglar els principals problemas d’aquestes illes, per a ser satisfactòria i viable per a la formació d’esquerres.

En definitiva, tothom ha coincidit a l’hora d’analitzar la postura d’EUIB dins Unides Podem, on EUIB no ha deixat mai d’estendre ponts i no s’ha vist el mateix per l’altra banda. La militància ha coincidit a l’hora d’aprovar i donar continuïtat a la idea de construir un front ampli, tant com es puga, seguir negociant amb tothom.

L’Assemblea també ha posat en valor l’activitat del coordinador general del partit, Juanjo Martínez, per la seva tasca al carrer. L’activitat que s’hi realitza de forma directa amb entitats, organitzacions i moviments socials de les Illes Balears és una de les activitats que cal reforçar, animant a la resta de càrrecs del partit a reforçar la seva agenda social.

“La unitat es construeix amb capacitat política i amb un bon programa electoral, on és fonamental la defensa d’un escut social i una defensa dels treballadors i tot allò públic, aquest seria el resum d’aquest debat, i defensar la idea base, la unitat de l’esquerra”, ha conclòs Pérez per tancar l’acte.

Laura Pérez
Portaveu i secretària d’organització d’EUIB

Show More

Related Articles

Back to top button