La sinistralitat laboral, un mal que es dispara a les Balears

Aquesta setmana els mitjans han informat, quasi diàriament, de la mort o l’estat greu d’un treballador de les Balears

La situació de la sinistralitat laboral sembla estar desbocada, amb un nombre de ferits molt elevat a nivell diari, massa. Segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, es Balears han registrat 16.093 accidents laborals amb baixa de gener a juliol. A dia d’avui, setembre, són set les víctimes mortals, dos d’elles en la darrera setmana.

És evident que la seguretat dels treballadors no està essent prioritària en, per exemple, el sector de la construcció. Un sector que en el darrer any ha vist incrementada considerablement la seva activitat. Una activitat que no ha anat en paral·lel a la seguretat dels seus treballadors.

Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) ha emès aquesta setmana fins a quatre notes de premsa al respecte, ja que diàriament s’han conegut nous casos, que, pel que apunten les investigacions, podrien haver-se evitat en gran nombre si s’haguessin respectat les normes bàsiques de seguretat.

A l’anterior comunicat, el coordinador general de la formació, Juanjo Martínez, va recordar que aquest sempre ha estat un tema capdal en les lluites d’Equerra Unida, i «EUIB aspira a que no hi hagi ni un mort més al seu lloc de feina». I molt manco electrocutat (cas de Bendinat), esclafat pel propi vehicle (Sant Llorenç) o per caigut des de mes de sis metres (casos múltiples a la construcció. Com el conegut ahir, dimecres 23 de setembre, a Maó).

És evident que a les Balears hi ha una manca important d’inspeccions de treball, així com de control sobre les empreses que diàriament exposen els seus treballadors a tasques amb un alt risc d’incidents. Cal, de forma urgent, aturar aquestes dades, posar-hi remei i demanar responsabilitats sobre els morts i ferits perquè no passin desapercebuts. Com ja s’ha dit anteriorment, d’haver-se seguit els protocols i les normes de seguretat obligatòries, la xifra de morts i ferits seria molt més baixa.

Show More

Related Articles

Back to top button