Matilde Landa tornarà a ser homenatjada per EUIB

Després de dos anys sense poder realitzar l’acte, EUIB, el PCE i el Col·lectiu Aurora Picornell tornaran a homenatjar Matilde Landa al cementeri de Palma

El proper dilluns, 26 de setembre, tendrà lloc el ja tradicional acte en record de l’aniversari de la mort de la camarada Matilde Landa, a Palma, per mor del feixisme.

Aquest any es compleixen 80 anys d’aquell fatídic dia, d’aquell fatític any. La històrica militant comunista i feminista Matilde Landa Vaz (Badajoz, 24 de juny de 1904 – Palma, 26 de setembre de 1942) moria dia 26 de setembre de 1942, el mateix dia en el que estava previst el seu bateig per part del règim. Landa es va precipitar, des del terrat al pati interior de la presó. Es va suïcidar. En els 45 minuts que hi va durar l’agonia de Landa, totalment inconscient, les autoritats eclesiàstiques de les Illes Balears varen aprofitar per a batejar-la in articulo mortis. No bastava amb vèncer, calia humiliar i convertir derrotats.

Arran de les mesures sanitàries, l’acte no va poder-se convocar ni realitzar amb normalitat els anys 2020 i 2021, tot i que el 2021 s’hi va realitzar un acte més reduit, en el qual hi varen participar les tres entitats que també enguany organitzen l’acte, amb una ofrena floral i lectura de manifest.

Enguany, 2022, Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), el Partit Comunista d’Espanya (el PCE) i el Col·lectiu Aurora Picornell tornen a convocar tothom, societat civil, autoritats i mitjans interessats, a assistir a l’acte que tendrà lloc dilluns 26 de setembre, a les 18.00 hores, al Cementeri de Palma (Camí de Jesús, 2).

Show More

Related Articles

Back to top button