EUIB celebra la sentència per la qual 329 falsos autònoms passen a ser considerats treballadors de Glovo

La sentència del jutjat número 3 de Palma respon a la demanda presentada per la Tresoreria General de la Seguretat Social, la qual demanava a Glovo l’abonament de 14 quotes de la cotització dels seus treballadors

Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) celebra la sentència per la qual més de tres-cents falsos autònoms que treballen per a Glovo passen a ser considerats, directament, com a treballadors i treballadores de Glovo. Una lluita en la qual han treballat durament els i les companyes d’Izquierda Unida al Govern d’España.
I això passa després que la Tesorería General de la Seguridad Social presentara una demanda contra Glovo, en la qual els hi demanava l’abonament de les darreres 14 quotes de la cotització d’aquestos treballadors.

Empreses com Glovo representen avui el millor exemple per entendre la precarietat que proposen la CEOE, el PP de Feijoó i els seus socis d’extremadreta, i que ens volen imposar per augmentar les arques a costa de la feina i la salut de totes les persones treballadores de tot l’Estat.
Els drets laborals, que varen rebre un dur revés amb la “Contrareforma” del PP de M. Rajoy, i les accions realitzades per Esquerra Unida cristal·litzen avui en aquesta sentència. Aquesta, no fa una altra cosa que reforçar la idea que la dreta més conservadora, econòmicament xerrant, només veu els treballadors, tant autònoms com assalariats, com entitats a les quals explotar econòmicament sense cap consideració. Sembla que tot avanç proposat, en qüestions de drets laborals, els hi fa nosa i amenaça els seus plans econòmics.

Aquesta victòria a la batalla contra els poders fàctics és una gran passa en la millora de les condicions i els drets laborals dels i les treballadores actuals i futures de Glovo. Però, a nivell global, no deixa de ser una petita passa, una pas més de les cal i caldrà continuar fent perquè aquests poders fàctics no tenguin tan fàcil trepitjar durant anys, i fins l’arribada d’una sentència, els drets dels seus propis empleats.

Show More

Related Articles

Back to top button