Presenten una moció al Senat que anirà en paral·lel a la iniciativa presentada al Parlament balear al mes de maig

Els senadors per les Balears del PP i MÉS han presentat una moció que segueix les mateixes línies que la iniciativa, liderada per Unides Podem, presentada al Parlament balear el passat mes de maig i que va comptar amb el suport majoritari de la cambra

El grup parlamentari d’Unides Podem ja va liderar el passat mes de maig una iniciativa, juntament amb MÉS i a la que s’hi varen sumar el PP, El Pi, Ciutadans, PSOE i el grup mixt, mitjançant la qual s’exigia al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya que paralitzàs les obres d’ampliació del Centre de Control Aeri i es realitzàs una reconsideració i estudi sobre el trasllat del centre de control a l’aeròdrom de Son Bonet

Aquest dijous, 4 d’agost, els senadors per les Illes Balears, José Vicente Marí Bosso (PP), María Salom (PP), Cristóbal Marqués (PP) i Vicenç Vidal (MÉS), han presentat una moció conjunta al Senat espanyol, per tal de demanar, amb els mateixos termes, la paralització de les polèmiques obres d’ampliació del Centre de Control Aeri i el seu trasllat a Son Bonet. Aquesta petició realitzada pels senadors representants de les Balears al Senat, per tant, anirà en paral·lel a la realizada al Parlament balear.

Pel que fa al Parlament, el diputat d’UP Pablo Jiménez, impulsor de la iniciativa, també va aprofitar la roda de premsa realitzada al Parlament per a explicar que “s’està convertint en una tradició que ni AENA ni ENAIRE tenguin en compte les opinions del territori on operen”. “El centre de control està encaixonat a les instal·lacions d’AENA, i ampliar-lo ens porta dubtes quant a operativitat i seguretat laboral dels treballadors i les treballadores d’ENAIRE i d’altres empreses subministradores a causa dels problemes d’accés a les futures instal·lacions”, mercava Jiménez.

Des d’Esquerra Unida Illes Balears (EUIB), integrada dins el GP d’Unides Podem, restam a l’aguait i a l’espera de conèixer si AENA, ENAIRE o el Ministeri hi han canviat d’opinió o si, com a mínim, es realitzaran els estudis de costos, beneficis, riscos i idoneïtat de la ubicació, a través d’una empresa independent, tal i com es va demanar des del Parlament, com ja hem explicat, el passat mes de maig. EUIB, no disposant de representants al Senat, ha volgut emetre aquesta nota de premsa per tal de mostrar el seu suport a la iniciativa presentada al Senat.

Show More

Related Articles

Back to top button