El tren serà gratuït, ara sí, també a Mallorca

EUIB fa especial referència i agraïment a la bona feina feta per Enrique Santiago, qui ha estat treballant persistentment per que els serveis ferroviaris de Mallorca fossin inclosos dins el projecte estatal de bonificació al transport públic

El tren, a Mallorca, sí serà inclòs finalment dins la bateria de bonificacions que el Govern espanyol va anunciar, la qual incloïa serveis de Renfe i Rodalies (només a la Península), però no els serveis ferroviaris de Mallorca. Així, amb una bonificació del 100%, el tren passarà a ser gratuït a Mallorca (única illa de l’arxipèlag amb tren) a partir del proper mes de setembre. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dimarts 2 d’agost, al Palau de l’Almudàina (Palma)

Enrique Santiago, portaveu d’Unidas Podemos al Congrés dels Diputats, ha estat una peça clau en aquesta ampliació dels bons de descompte i gratuïtat que el Govern espanyol ja va anunciar per als trens de Renfe i Rodalies, ampliant-lo també als serveis ferroviaris de Mallorca (SFM).

La inclusió de més serveis ferroviaris dins el projecte proposat ara fa uns mesos ha estat possible també gràcies a la perseverança d’Enrique Santiago, figura clau a la qual Juanjo Martínez, coordinador general d’Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), li va traslladar la necessitat i urgència d’incloure Mallorca dins aquesta primera remesa de mesures, només conèixer i comprovar personalment que el govern socialista no havia tengut en compte els serveis ferroviaris de Mallorca dins la seva proposta.

La implementació dels nous sistemes tarifaris ajudarà a compensar, en primer terme, aspectes econòmic com la inflació i, en segon terme, a promoure el transport públic. Més concretament el tren, el transport més sostenible i que a Mallorca necessitava d’una bola d’oxigen com aquesta per a compensar els estralls causats per la pandèmia en la promoció d’aquest mitjà de transport bàsic i imprescindible per al dia a dia dels i les mallorquines.

A banda, cal ser conscients de les necessitats i els serveis de que disposa cadascuna de les Illes Balears, i no creure que s’ha deixat de banda cap territori, ja que aquesta lluita ha estat relacionada només amb els serveis ferroviaris. En aquest mateix projecte s’inclouen mesures també per a la bonificació dels serveis públics d’autobús, els qual augmenten d’un 30% a un 50% a les Illes Canàries, i un 30% a la resta de territoris de l’Estat, essent decisió de les administracions autonòmiques i locals augmentar aquest percentatge fins el 50%. Com és el cas de l’Ajuntament de Palma, el qual ja va anunciar en conèixer-se aquestes noves mesures la rebaixa del 50% en els preus dels abonaments a la EMT Palma.

Show More

Related Articles

Back to top button