Només l’esquerra és capaç de millorar els drets animals

Ciudadanos es posa la careta animalista per un dia i aprova combatre l’explotació animal a Palma, però només dels cavalls; el PP s’hi abstèn; Vox hi vota en contra

Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) veu necessari recordar a la ciutadania i a l’actual equip de Govern que ja fa molts anys que la nostra formació ve reclamant l’evolució de les galeres de cavalls per galeres elèctriques. Un canvis que avui semblen ser aplaudits per tots els partits del ple, a excepció del PP i VOX, i que també semblen no recordar qui ha estat des de fa anys treballant en aquest camp.

Ara, al 2022, un partit com Ciudadanos, tenen la baixa classe política d’emplenar xarxes, mitjans i canals de comunicació de missatges que poden induir la ciutadania a pensar que aquests, un relativament nou partit conservador que no té en compte cap demanda animalista, hi han tengut res a veure en l’aprovació d’aquesta nova ordenança per a les galeres. Només hi han estat a l’aguait per a ficar les mans en temes que porten molts anys essent negociats amb afectats i institucions de tot arreu. A banda, MÉS per Mallorca, un dels partits que ha permès la seva aprovació, hi ha proposat marcar com a data límit el 2024, un punt que també ha estat aprovat, però que també ha estat emprat per la formació i alguns mitjans de comunicació per a adjudicar a MÉS la completa aprovació de la nova ordenança.

El que cal saber és que EUIB, partit del qual s’han estat nodrint altres partits més joves com Podemos o MÉS per Mallorca des de fa anys, sempre ha defensat i treballat per aquesta sortida, aportant propostes d’allò més variades i votades en contra de forma sistemàtica, fins aquesta setmana, per la bancada de la dreta. Fins l’any 2020, formava part de l’organització Guillermo Amengual, qui actualment encapçala la formació ecologista ‘Progreso en verde’, des d’on hi ha continuat de forma ininterrompuda la seva tasca de lluita contra l’explotació animal, actuant com un punt de pressió constant perquè les galeres de Palma deixessin d’explotar i maltractar cavalls, com finalment ha estat aprovat. Cal ser conscient de la seva feina i agrair també a un partit que no té representació a l’Ajuntament la feina feta durant aquests anys.

Tot i això, són més, a banda de Palma, els nuclis turístics que segueixen a l’espera dels canvis polítics que ajudin a combatre l’explotació animal a les Illes Balears, com ara també les galeres a Sa Coma o Cala Millor. O, molt pitjor, els esdeveniments taurins que es continuen repetint, després que el Tribunal Constitucional tombara la ‘Llei de toros a la balear’, com el que tendrà lloc a Palma al mes d’agost, o com el polèmic correbou de Fornalutx. Queda molta feina per fer en matèria de drets animals. És evident que aquesta legislatura no s’ha avançat el necessari i que quan els governs locals, insulars i autonòmics estan en mans de la dreta encara s’hi fa molt menys. Una dreta taurina i antianimalista que, ara, a unes passes de les eleccions, fan una excepció i es posen la careta animalista durant un dia, i aproven combatre el maltracte. Això sí, només els cavalls de Palma; la correguda de toros d’agost no els importa el més mínim. Molts d’ells hi seran present a l’esdeveniment taurí.

Per a EUIB és colpidor pensar que encara hauran de passar alguns anys per a veure la nostra terra sense sang, sense explotació animal. ‘Tota política que no feim nosaltres, serà feta en contra de nosaltres’.

A continuació, algunes de les NP i comunicats enviats per EUIB durant anys als mitjans de comunicació, informant de les accions i peticions de millora proposades en el camp de les galeres, i que han estat denegades successivament fins arribar al 2022:

Show More

Related Articles

Back to top button