EUIB celebra la petició de la ministra perquè Espanya surti del Tractat de la Carta de l’Energia (TCE)

La permanència d’Espanya en aquest Tractat és incompatible amb la Llei de canvi climàtic i transició ecològica

El 3 de novembre de 2020, el diputat d’EUIB Pablo Jiménez ja va presentar una PNL al Parlament balear instant el Govern espanyol a denunciar davant la Comissió Europea i el Consell d’Europa la indefensió dels Estats davant les controvèrsies plantejades pels inversors a l’empara del Tractat sobre la Carta d’Energia (TCE). Ara, al juny del 2022, quasi dos anys després, Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) celebra que l’Estat espanyol s’hagi convertit en el primer país en demanar públicament a la Unió Europea que abandoni el Tractat, degut a l’amenaça que aquesta suposa per a les polítiques climàtiques.

Així s’ha anunciat la vicepresidenta segona del Govern per a la Transició Energètica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, aquest dimarts 21 de juny, en plena recta final del procés de modernització del Tractat, la qual culminarà aquest divendres, 24 de juny, a Brussel·les. Ribera ha demanat públicament que la Unió Europea (UE) abandoni el Tractat de la Carta de l’Energia (TCE), un acord del qual en forma part Espanya, com una gran part dels països d’Europa. Aquesta decisió ens acosta una mica més a la fi dels combustibles fòssils i obre la porta a propostes sostenibles incompatibles amb aquest Tractat.

Des d’EUIB s’ha volgut remarcar la importància que hi tenen i que hi tendran en un futur les decisions que es prenguin a Brussel·les aquesta setmana. Continuarem fent el seguiment d’aquesta lluita tant des de les Balears, com des de l’Estat, com a nivell Europeu i internacional, el Tractat és incompatible amb la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Show More

Related Articles

Back to top button