Valoració d’EUIB de les eleccions andaluses 2022

Aquest dilluns, 20 de maig, el coordinador general d’Esquerra Unida Illes Balears (EUIB), Juanjo Martínez, ha volgut fer una anàlisi sobre els resultats obtenguts per l’esquerra andalusa a les eleccions celebrades el passat diumenge.

En primer lloc, Martínez ha volgut agrair a tota la gent, de les sis formacions que conformaven #PorAndalucia (IU Andalucia, Más Andalucía, Podemos, Equo, Alianza Verde i Iniciativa del Poble Andalus) la seva implicació en la campanya electoral, així com amb la candidata Inma Nieto.

Per altra banda, és evident que la divisió de l’esquerra ha castigat #PorAndalucia i #AdelanteAndalucia, que sumant els vots ens situarien en resultats molt semblants als obtenguts el 2018. Tot això situa l’esquerra per damunt de la ultradreta. Però, l’esquerra ha pecat d’ingenuïtat, sabent que el PP per motius electoralistes avançaria les eleccions. Un fet que ha condicionat des del principi la campanya electoral, i que cal anotar perquè no es repeteixi a les Illes Balears. Una de les idees clau és que la unitat és el camí, i s’ha fet també evident la necessitat d’aglutinar el conjunt de l’esquerra a l’esquerra del PSOE.

“La baixa participació, especialment dels electors de l’esquerra, han conduït a una majoria absoluta del PP, la qual ha segat la ultradreta. Aquest fet mai no l’hem d’oblidar, ells i elles sempre voten i, per tant, la nostra resposta ha de ser la mobilització permanent”, ha declarat Juanjo Martínez.

Finalment, mirant de portes cap a dins, Martínez ha volgut també comentar la importància que ha tengut la polèmica i les desavinences internes a l’hora de configurar el nou espai electoral, ‘Por Andalucía’. Les males formes i les actituds poc democràtiques que tenen algunes formacions han provocat situacions indesitjables, d’inestabilitat, ajudant a crear una mala imatge i un mal ambient de cara unes eleccions tant importants com les d’Andalusia, obtenint uns resultats tan mediocres.

Show More

Related Articles

Back to top button