EUIB critica l’encobriment del franquisme en algunes esferes militars per part del Govern espanyol

Les preguntes (en negreta) i el que ha respost el Govern és el següent:

– A qui pertany en l’actualitat dita parròquia castrense?
“La seva adscripció és a l’Exèrcit de Terra”.

– Que opina el Govern que a una parròquia castrense a dins d’un Hospital Militar del Ministeri de Defensa es realitzi una missa en la qual s’enalteix al dictador Francisco Franco?
No s’obté resposta.

– Estava el Govern informat que es celebraria aquesta missa d’homenatge el 20 de novembre?
No s’obté resposta.

– Coneix el Govern si hi varen assistir militars?
“No consta l’assistència de militars”.

– Quines mesures pensa adoptar el Govern perquè aquesta exaltació pública del dictador no torni a produir-se en una parròquia castrense?
No s’obté resposta.

– Està disposat el Govern a denunciar i derogar aquest acord amb la Santa Seu, utilitzat per fer propaganda feixista i enaltiment del dictador Francisco Franco entre els nostres militars?
No s’obté resposta.

Davant d’aquestes respostes (o la manca d’elles), per part de l’executiu de Pedro Sánchez, on s’evita la resposta de preguntes que haurien de ser fàcilment contestables per part d’un partit que es fa dir “socialista”, des d’Esquerra Unida s’ha criticat durament la manca de valentia enfront del franquisme.

Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, ha declarat que “el Govern continua sense fer passos decidits contra l’auge del feixisme, com es demostra en la resposta que ens han brindat, on eviten condemnar la celebració d’actes en memòria de Franco i Primo de Rivera.”

“Creiem que amb aquests tipus d’accions, on no hi ha una condemna ferma i contundent de la dictadura, s’està encobrint a certs estaments que són clarament franquistes i que el PSOE té por de molestar.” Ha continuat Martínez.

“És per això que, des d’Esquerra Unida, volem exigir a Sánchez que dignifiqui la lluita i la memòria de tants socialistes de veritat que es van deixar la vida per la democràcia; que deixi de titubejar davant d’alguns estaments on s’honra la memòria del dictador i que ho faci des de ja, no ens podem permetre que des de l’elit se segueixi fomentant el feixisme.” Ha conclòs Martínez.

Show More

Related Articles

Back to top button